3 Şubat 2009 Salı

son kontrol...

bugün Derin'in son göz kontrolüne gittik. evet sonuç aynı; astigmat, ancak hipermetrop eşliğinde... gözlük kaçınılmaz. napalım, şükrettik yine de...

doktorumuzdan önemli bilgiler edindik. astigmat, tedavisi olmayan ancak gözlük kullanımıyla ilerlemesi durdurulan bir göz kusuru. miyop ve hipermetrop bu kusura eşlik edebilir. ve en önemlisi de astigmatın oluşumunda kalıtım önemli bir faktör. anne veya babada astigmat olması çocuğu da önemli derecede etkiliyor. gözlük kullanmak astigmatın ilerlemesini durdurduğu gibi göz tembelliğini de engelliyor. erken teşhis ilerlemeyi durdurmak anlamında çok önemli bir adım. gözler büyümesini 20'li yaşlara kadar sürdürdüğünden, bu yaşa kadar tedavi ancak gözlükle mümkün. ancak bu yaştan sonra lazer tedavisi ile gözlük kullanımına son verilebilir.

bu bilgilerden sonra biz anladık ki Derin'im gözlerinin güzelliğini kusuruyla birlikte babasından almış. eşimin gözlerinde ciddi anlamda astigmat var. ben temizim :) önemli olan sorunu anlamaktı. artık ne olduğunu bildiğimize göre tedaviye başlıyoruz. dünyaya bir camın arkasından bakmak belki bize bu dünyayı daha güzel gösterir, diye avunuyorum...

derin henüz gözlük kullanacağını bilmiyor. birkaç optik ziyaret ettik ancak Derin'in yüzüne uygun bir çerçeve beğenemedik. bu hafta içinde yeni hayatımıza başlamayı umuyorum.

aşağıdaki fotoğraflarda muayenede uslu duran Derin'in ödülü oldu...
not: fotoğrafları scrapblogla biraz süsliyim derken hep alacalı bulacalı yapmışım. resimleri seçebilene bravo valla...

10 yorum:

Turkuaz Deniz dedi ki...

Aferin ona ne guzel durmus muayenede, eminim gozluge de alisacaktir. Dilediginiz gibi cici bir gozlugu bir an once bulmanizi diliyorum, yanaklarindan da kocaman opuyorum o akilli bidigi:)

defneyleyasamak dedi ki...

canım benim, nası tatlı oluyo gözlüklü minikler
kırmızı yuvarlak bir cerceve mesela...
bayılırımmm

Karen Hanim dedi ki...

İyiki fark ettiniz.Benim ilk kızımın göz problemi birinci sınıfın ortasında fark ettik. Okulu başlamadan önce fark ettmek büyük bir şans.

Primarima dedi ki...

Resimler gayet güzel görünüyor hiç merak etme diyorum ve tekrar geçmiş olsun diyorum.Evet,daha önceden de dediğim gibi bende miyop-astigmatlıyım işte...Derin tam tersi hipermetropmuş.Bende babamdan almışım ve babamın sülalesi de aynen bu şekilde...astigmat miras gibi kalıyor yani anlayacağın.Gözlük seçimide bi başka zorluk onuda en kısa zamanda halledersiniz inşallah canım:)

duygu dedi ki...

turkuaz deniz,
çok teşekkür ederiz. gferçekten sorunsuz bir muayene geçirmiş olmamız sevindiriciydi bakalım gözlük olayı da aynı sevinçle geçecek mi???

duygu dedi ki...

defneyleyaşamak,
çookkkk hoşgeldin öncelikle...
bende aslında severim gözlükü minikleri ama sanırım bu sevgim başkasında oluyormuş. kızımı düşününce önce bir duruyorum sonra iyi olacak iyiiii diyorum. gel-gitler yaşıyorum... kırmızı benimde aklımda olan ama henüz bulamadım minik yüzümüz ve olmayan burnumuza göre bir çerçeve... ama olacak... aynı renk çerçeve takıcaz kızımla... heyecanlıyım :)

duygu dedi ki...

karen hanım,
tatilden döndünüz demek. hoşgeldiniz... siz yokken bir buralarda sıkıntılı dönemler geçirdik :) ama bitti. artık şirin bir aksesuarımız olacak yüzümüzde çok heyecanlıyız.

duygu dedi ki...

primarima,
yaa bu babaları naapmalı :) zaten derin tip olarak da babasının kopyası. heralde bana sadece iç organları benziyor bu kuzunun... neyse, bu tatlı mirasla yaşamanın tadını çıkarıcaz artık biz :)

Adsız dedi ki...

Pembe olsun çerçevesi.Hayata pembe bir çerçeveden baksın minik prenses:)Geçmiş olsun..

Unknown dedi ki...

merhaba duygu,
derinin göz problemini hemen farketmiş olmanız büyük şans.doktorunda dediği gibi yıllar içinde gözlük numarası küçülecektir.kızımla bendede astigmat var.benimki iyice düştü.kızım ise 1,5 tan başladı.ilaydayı ilk göz muayenesine götürdüğümüzde 3 yaşındaydı fakat o derin gibi uslu durmadığı için göz doktoru ''istediğinde bakalım gözlerine''dedi.böylece iloşun göz sorunu 2, sınıfta anlaşılmış oldu.benim kızımda seninki gibi kokoştur biraz.arkadaşlarının ne tepki vereceğini çok önemsedi ilk başta.Allahtan öğretmenininde desteğiyle herkes ''çok yakışmış sana ''deyince gözlüklerini çok sevdi.şimdi gözlüksüz asla yapamıyor.
bir anne olarak sana tavsiyem, hiç endişelenme..gözlük bence çocuklara çok yakışıyor.kırmızı yada mavi çerçeveler moda şu an.derinin rahat edebilmesi için gözlüğün hafif olması ve ve burun kısmına gelen yerin uygun olması gerekir.
kendine iyi bak, hoşçakal...