24 Şubat 2009 Salı

ev kazası...

bugün korkunç bir olay yaşadık kızımla... Derin yatağına girmiş arkadaşıyla oyun oynuyordu. bende odasını toplarlıyordum. arkam onlara dönüktü. birden içgüdüsel bir şekilde arkamı dönüp Derin'e baktığımda, onun ayakta ve yatağın korkuluklarından doğru aşağıya kafasını uzattığını gördüm. bu şekilde korkuluğa dıştan tutunmuştu ve aniden ayaklarını havaya kaldırdı. ve birden tepetaklak yere düştü. ben saliselik bir hızla yerimden fırlayıp onu yakalamaya çalışmış yere biraz olsun yumuşak düşmesini sağlayarak onu yakalayabilmiştim. hemen kafasını kontrol ettim. çok ağlıyordu, müthiş korkmuştu. hemen kafasını soğuk suyun altına soktum. biraz kendine geldi. ama tabi halaa çok ağlıyordu. bende öyle... sonra kontrolümü kaybetmekten korktum... ve karşı komşumun kapısını yumruklamaya başladım. kadın panik halde kapıyı açtı ve hemen olanları anlattım. sakince boynunu ve yüzünü kontrol etti. korkma bişey yok dedi. sonrasında ortalığın karardığını hatırlıyorum. kendime geldiğimde komşunun evinde yere uzanmış halde yatıyordum. tüm vücudum titriyordu. hemen derin'e sarıldım. geçmişti ağlaması. komşumun annesi boynunu dikkatlice kontrol etmiş ve herhangi bir morluk şişme kızarıklık olmadığını söyledi. bende kontrol ettim. hayatımda hiç bu kadar korktuğumu hatırlamıyorum. bu olay nasıl kısa bir zaman diliminde yaşandı tahmin edebiliyorsunuz. ancak ben her anını upuzun bir ömür gibi yaşadım.
sonra tabi 2 saat kadar uyutmadık onu. oyun oynadık. sık sık acıyormu diye sordum. herhangi bir sıkıntısı yoktu. geçmişti. olayı unuttu bile. ancak ben... nasıl unutucam diyorum şimdi o korkunç anı. gözümün önünde ters döndü prensesim. Allah'tan odadaydım. şimdi şükrediyorum. birden nasıl olup da hissedip ona baktım ve onu birazda olsa yakalayabildim. ya orda olmasaydım. ya yere sert bir şekilde düşseydi.... daha fazlasını aklıma bile getiremiyorum.

sadece kızıma bakıp bakıp şükrediyorum. şimdi uyuyor ama sanırım ben bu gece uyuyamıycam. bunları yazarken bile ellerim titriyor, nefesimi kontrol edemiyorum.

Allah hepimizin evlatlarını bizlere bağışlasın...

27 yorum:

Turkuaz Deniz dedi ki...

ah canim ikinize de cok gecmis olsun, cok cok operim. hep oluyor boyle kazalar, bosuna dememisler duse kalka buyuyecek diye... ama dayanamiyoruz iste, biliyorum cok zor ama inan gececek. cok gecmis olsun yeniden.

duygu dedi ki...

turkuaz denizcim teşekkür ederim. haalaa uyumadım sürekli nefes alıp verişini kontrol ediyorum. bu gece birlikte uyuyacağız. yani o uyuyacak ben yanında onu izliyor olacağım.
sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

Sevgili Duygu,
Su an neler hissettiklerini okadar iyi anliyorum ki, anlatamam. Ayni seyi ben de yasadim. Turkiye ziyaretimizde de benim oglum tepesi ustu, mermere dusmutu, annemin yatagindan. biz geceyi hastanede gecirmistik, kafa filmini cektirmistik. Cok sukur bisey cikmamisti. O geceyi hic unutamiyorum ben de:(
Ama cok ilginc, bu olaydan sonra, oglumu ne kadar cok sevdigimi anladim. SAnki ona daha cok baglandim.
Allah hepsini korusun, baska diyecek bir sey yok. Tekrar cok gecmis olsun.
Opuyorum kizini..

Moonish (moonsun) dedi ki...

Canim benim, Allah korumus, cok cok gecmis olsun, ne olur ne olmaz en kisa zamanda bir kontrole gotur istersen... Tekrar tekrar cok gecmis olsun...

Unknown dedi ki...

duygucum,geçmiş olsun.böyle kazalar arada sırada olur.böyle bir olay yaşadığında ise son derce soğukkanlı olmalısın.böylece derine daha çok faydan olur.
korkma hiç bir şey olmaz.
ikinizide kocaman öpüyorum...

Selma dedi ki...

Canım geçmiş olsun. Eminim sen Derin'den daha çok acı çekmişsindir. Kendine ve akrobat Derin'e iyi bak.

GeCe dedi ki...

çok geçmiş olsun neyse ki birşey olmamış tahmin ediyorum korkunu ben de bazen rüya görüyorum benzer şekilde onu bile unutamıyorum dua edin derim ben

Evrim Ozkan dedi ki...

çok geçmiş olsun. okurken bile içim sıkıldı. Hiçbir problem yaşamadan atlatmış olmanız harika. Anne olmak zor birşey. Bir anda oğlumu düşündüm bende sanıyorum baygınlık geçirirdim. Apartman komşuluğunun olması ne güzel.

TUĞBA'NIN DÜNYASI dedi ki...

Merhabalar;
gerçekten çok geçmiş olsun.Önemli bir şey olmadığına sevindim.okurken bile içim bir tuhaf oldu ki senin durumunu aklıma getiremiyorum.çok zor olmalı.Allah korumuş.Fotoğrafta ikiniz de çok güzel çıkmışsınız blogdaki.nasıl da gözleri dolu dolu prensesinin..öpüyorum kocaman onu ben.Sana da kocaman sevgiler:)

TUĞBA'NIN DÜNYASI dedi ki...

Bu arada canım sormak istiyorum şablonunun desenlerine bayıldım harikalar.özellikle diğer blogdaki kuşlara bittim:)bu sıralar kuşlara takığım de ben.Ben de böyle güzel şeyler koymak istiyorum.Acaba nerden bulabilirim? sen nasıl yaptın?yardımcı olursan sevinirim.Teşekkürler şimdiden:)

funda dedi ki...

geçmiş olsun, sen daha çok korkmuşsun, emnim senin canın daha fazla acımıştır. benim gözümün önünde ayağına iğne battı emrenin geçen yıl, bena batsaydı dedim, cok canım yanmıştı... şimdi de ben düşmüşüm gibi hissettim.. hadi bugün geçmiştir ama dimi..

Adsız dedi ki...

Çok geçmiş olsun, başınıza gelen bu talihsiz olayı okurken ben bile panik oldum...Birşeyler ya da birileri bu minikleri koruyor ama ne ya da kim? Çok benzer bir olayı ben de yaşadım...bir kez daha tekrarlanmaması...yavrularımızın kılına zarar gelmemesi dileklerimle

Defnenin Annesi dedi ki...

cok gecmis olsun ya... Insan dayanamiyor, bide herseyden kendi sorumlu tutuyorsun. Ama Turkuaz Deniz'inde yazdigi gibi. Bu minikler düse kalka büyüyecekler...

Adsız dedi ki...

Çok geçmiş olsun Allah hepimizin evladlarını korusun.1

yass dedi ki...

coook gecmıs olsun hem sana hem derıne.. ısallah bır daha boyle bır sey yasamazsınız..

Primarima dedi ki...

Canım çok çok geçmiş olsun şimdi ne halde olduğunu ezbere biliyorum tahmin ediyorum inanki korkunç bişey bunu yaşamak çünkü benzerini yaşayıp acile koşdurmuşdum çok kötü saatler geçirmişdim.Neyseki bişeyciği yokmuş prensesin.Çok şükür...Geçmişler olsun.

duygu dedi ki...

-fevkaladecim,
çok teşekkür ederim. sizin durumda kötüymüş gerçekten. off mermer olsa bende heralde kafayı yerdim. hoşş böylede yedim ya :(
neyseki geçti. seninde tekrarını yaşamamanı dilerim.
sevgiler.

-moonsunum,
teşekkürler canım. kontrole götürmek için tereddüt ettim aslında bugün ama şükür ki iyiyiz. olayı telefonda herkese anlatıp durdu. demekki hafıza kaybı yok :) seviniyorum şimdi. sevgiler canım.

-tuğbacım,
ben kendimi soğukkanlı bilirdim aslında ama fos çıktım. yani söz konusu olan çocuk olunca insanın eli ayağı birbirine giriyor. ama yinede iyiydim yaa. en azından komşuya kadar dayanabildim :)
öptüm canım.

-selmacım,
akrobat derin bu olaydan azıcık payına düşeni almış olarak artık oynarken yatağına girmiyor sadece uyumak içn gidiyor. ancak acı bir tecrübe oldu. olsun buna da şükür.
sevgilerimle...

-gececim,
teşekkürler... evet rüyalarda aynı korkunç etkiyi yaratıyor insan üzerinde. sende korkma tamam mı? rüya bak geçer nasılsa :)
sevgiyle...

duygu dedi ki...

-evrim özkancım,
aman diyeyim dikkat. tabi ne kadar dikkat etsek de çocuk işte olacak böyle kazalar.
apartman komşuluğu içinse bende şükrettim. zaten bu durumda insan tanımadığı birine bile koşabiliyor.
sevgiler...

-tuğbanın dünyası,
hoşgeldin canım. teşekkürler birde. geçti gitti çok şükür. derinişkonun blogdaki fotoğrafı gözlerinin rüzgarda sulanması neticesinde öyle dolu dolu görünüyor. aslında ağlamıyor bilakis çok mutlu :) artık bende çok mutluyum :)
diğer bloğum aslında deneme amaçlı hazırlanan bir şablon. üzerinde biraz değişiklik yapıp, bu bloğuda o haliyle kullanıcam. orası karalama gibi oldu. sevgili gece'nin bloğundaki aşamaları takip ettim.(http://ge-ce.blogspot.com/) sağolsun bu konudaki engin tecrübelerini bloğunda sağ üst bölümde yayınlıyor. ordaki yönlendirmelerden yararlanabilirsin. ancak yine kafana takılan bişi olursa ben sana yardımcı olmaya çalışırım.
sevgilerimle...

duygu dedi ki...

fındıkcım,
sağol canım bugün daha iyiyim evet zaten birazdan yazıcam nasıl müthiş bir gün olduğunu. seni de anıyorum bak heee. oku mutlaka :)
öpücük.

-songülcüm,
teşekkürler canım. inşallah sende bir daha böyle tatsız durumlar yaşamazsın. melekler korur derler bu masum minikleri. ben hep inanmıştım zaten şimdi daha da inanıyorum.
sevgilerimle...

-defnenin annesi
evet düşe kalka büyüyecekler doğru ama yinede insan kahroluyor yaa böylesi durumlarda. çok teşekkürler. sevgiler.

-havvacım,
teşekkür ederim ve amin diyorum çok içten.

-sevgili yass,
teşekkür ederim. evet bende aynısını diliyorum. bu son olsun...
sevgiler.

-primarimacım,
teşekkür ederim. demek sende benim gibi kalpten gitme noktasına geldin. üff yaa kötü bir tecrübe. neyseki seninde geçmiş benimde öyle. çok şükür. sevgiler.

Adsız dedi ki...

çok geçmiş olsun ve amin.
onlara bişi olmasın.

Adsız dedi ki...

Çok geçmiş olsun..
Benim afacan kızım da,gözümün önünde sandalyeden yere düştü duygu ve yerdeki oyuncağın kırık kenarı tam dudağının ortasına geldi ve ortadan ikiye yarıldı:(( Tam 4 dikiş atıldı.Şimdi o anı,onun dudağının halini,dikiş atılırkenki halimizi hatırladım ve kalbim sıkıştı sanki...
Çocukları Allah koruyor zaten.Gün içinde o kadar çok tehlike atlatıyorlar ki,bir an durmuyorlar.
Bu yatak korkuluğu meselesi benim de canımı sıkıyor.İki kez kendi başına inmiş.Nasıl indi bilmiyorum.Başıma yeni bir kaza gelmeden,tamamen kaldırsam mı diye düşünüyorum.
Hepsi Allaha emanet..
sevgiler.

duygu dedi ki...

-özlemcim, teşekkür ederim sevgiler...

-şahanecim,
sanada çok geçmiş olsun. korkuluğu kaldırırsan uykusunda düşme tehlikesi olmazmı? off yaa bu da korkunç...

serrose dedi ki...

Cok cok cok gecmis olsun canim.Iyi ki oradaymissin.

Adsız dedi ki...

evet duygu o da var..o zamanda başka çözümler geliyor aklıma..yere yumuşak minderler döşemek gibi..aslında bulsam yerden bitme bir yatak alıcam..bir yerde görmüştüm aslında.
çünkü ilk seslendiğinde duymazsam gittiğimde,ayağını korkuluğa kaldırmış olarak buluyorum:)

duygu dedi ki...

serrosem,
çok sağol canım. iyiki diyorum bende...

şahanecim,
yer yatağı o zaman daha sağlıklı gibi. bakssana afacana sen...
aman allah korusun hemen önlem al bence.

Cocukla Cocuk dedi ki...

çok çok geçmiş olsun epey büyük bir kazayı ucuz atlatmışssınız

duygu dedi ki...

-çocuklaçocuk,
teşekür ederiz. çok şükür geçti...
sevgiler.