13 Şubat 2009 Cuma

bildiğiniz gibi...

ben küçükken geceleri hep dua ederek, iyi dileklerde bulunarak uyurdum. çocukça dilekler...
-fen yazılısından iyi not alıyım, öğretmenin en sevdiği öğrencilerden olayım, hiç hasta olmıyım yoksa folklor kursuna gidemem, annem babam birbirlerini hep sevsinler, kardeşimle artık kavga etmiyim, lütfen hemen uykuya dalıyım......vs.
bazı geceler hemen uyumak isterdim, uyumayıp hayal kurmamak için. çünkü o zaman saatler ilerler ben halaaa hayallerin birini bırakıp diğerinin peşinde koşardım. öyle heyecanlanırdım ki hayal kurarken bazen uyandığımda hayal ettiklerimi rüyamda görmüş olurdum. birde bu rüyalara anlam yüklerdim, "bak rüyamda gördüm kesin olacak" diye. o zaman rüyaların çoğunun bilinçaltı ile alakalı oluğunu düşün(e)miyor bu tatlı avuntuya kendimi kaptırıyordum.
eğer yaz gecelerini yaşıyorsak, bazen sokakta çok oynamaktan, deli gibi yorgun olduğum için dua etmeden uyurum diye korkardım. dua bile edemeyecek kadar halsiz kalmışsam "Allah'ım her zaman ettiğim dualar, sen biliyorsun neler olduğunu. beni affedeceğini biliyorum, teşekkür ederim" der kapatırdım gözlerimi.

bugünlerde yine böyleyim. yazmak istiyorum, yorgun değilim de sadece dilim beynime dolandı. bir türlü çözemiyorum. düşünmüyor, hayale etmiyor sadece yaşıyorum anı... hal böyleyken elde olanlar, yazmayı gerektirmeyecek kadar anlamsız kalıyor nezdimde...
iyisimi ben size "hep yaşadığım şeyler, sizler biliyorsunuz neler olduğunu" diyeyim...
ama bunu yazarken son postumun etkisinden kurtulduğumu, Derin'le o posta nazaran daha sakin günler geçirdiğimizi, bol bol örgü ördüğümü ve yakında sizlerle ördüklerimi de paylaşacağımı geniş bir parantez içinde belirtiyim...

sevgilerimle...

6 yorum:

funda dedi ki...

ne güzel bir çocukluk... bak ben de hatırlatım şimdi, ben de yapardım aynı senin gibi... yavrukuşa da öğret bence bunu..ama o sonra unutmasın benim gibi

Cocukla Cocuk dedi ki...

bende hala devam eder yatmadan once hayal kurmalar:))) özellikle cok mutlu oldugum zamanlar erken yatarımki dusuneyim bol bol dusundukce daha mutlu olayım diye:)
sevgiler

Primarima dedi ki...

:)
Bende hep dua ederdim ,halada ederim ,eğerki etmeden uyuyacak olursam korkarım.
Allah bana kızacak diye korkardım küçükken, şimdi ise huzurum olmaz diye korkuyorum:)

duygu dedi ki...

fındığım,
halaa dua ediyorum ve derin'e de öğreticem tabiki. bu manevi bir huzurdur. birde birşeyi çok istersen evren önünden çekilir ve isteğini gerçekleştirirmiş ya. hem dini hem ruhani bir inanç işte.
sende hemen hatırla ve bir daha unutma olur mu?

duygu dedi ki...

çocuklaçocuk,
bende hala dua ediyorum ve evet hayal kurmak çok zevkli... hayalsiz kalmaman dileğimle...

duygu dedi ki...

ebrucum,
duaların kabul olur inşallah. korkma Allah kızmaz... iyi niyetin kaybolmadığı sürece...