18 Şubat 2009 Çarşamba

aslında... meğer...

sıklıkla kullandığımız kombin kelimelerdir, "aslında ve meğer". çok farklı gibi görünselerde, gerçekte birbirine son derece bağlı yaşam hareketlerinin ifadelerinde başrolü oynarlar. onlarla ifade ederiz ne umdum, ne buldum'u...
şöyle ki;
"aslında" bir fikir aşılar, "meğer" bir duygu.
-aslında bu haftasonu Ada'ya gidebiliriz.. / meğer; bunca zaman gelmemekle ne çok güzellik kaçırmışız.

"aslında" başlangıçtır, niyettir, "meğer" ise bitişim yorumu, neticedir.
- aslında çocuk sahibi olmayı çok istiyorum, hem buna hazırım da.... / meğer, çocuk bir mucizenin adı, hayatın hiç görmediğimiz farklı ve çok renkli yüzüymüş.

"aslında" kafada yanan bir ampüldür, "meğer" ise ampülün yaydığı enerji.
- aslında birlikte yaşayabilir yada evlenebiliriz yaaa düşünsene.... / meğer, O'nu ne yanlış tanımışım.

"aslında" bakış açını farklılaştırır, "meğer" ise tepkini.
- aslında bir müzik aleti çalmak, dünyaya müzikle ritim vererek, kendi ritmine uyup hayatı yönlendirmek gibi bir duygu. / meğer, ne zormuş yaa enstrüman çalmak. hiçde öyle gıygıy'la keman çalmış sayılmıyorsun. var yaaa boynun kopuyo kızım o kemanı düzgün tutucam derken ( hihiiii tecrübeyle sabittir)

örnekler çoğaltılabilir tabi. bunlar ilk anda aklıma gelenler. nerden çıktı bu şimdi derseniz, sadece, mail kutumda son yazdığım "şifreli hayat" gönderisi ile ilgili aldığım bir yorum diyebilirim. aslında yorum bölümüne yazmış olsa o arkadaş, yorumunu yayınlayacaktım. ancak sadece mail atmış... her türlü eleştiriye açık olduğum gibi, kırılmıyor da değilim. ama beni kıran yapılan yorum değil, sadece söylemek istediklerimi yanlış ifade etmiş olabilme ihtimalimden dolayı birilerinin beni yanlış anlaması...

özetle,
-aslında kızımın hayatımıza girmesiyle değişen düzenimiz ve alışkanlıklarımızı paylaşmak istemiştim. meğer, anlattıklarım mükemmel anne olmaya çalışıp, bunları insanların gözüne sokmakla eşdeğer bir anlam ifade edebiliyormuş kimilerine...

13 yorum:

serrose dedi ki...

aslinda herkes kendi fikrini beyan ediyor -meger insanlar da buna taniklik etmek yerine karalama politikasini seciyor ;)

sevgiler caponyadan :)

duygu dedi ki...

günaydın caponya :)
aslında ben sadece yaşadıklarımı yazıyorum. meğer insanlar okumak zorunda olmadıkları halde okuyup rahatsız olabiliyorlarmış...
olsunlar bende olabilirim. ama yazmaya devam.
sevgiler Türkiye'den... :)

Adsız dedi ki...

Hazım problemi var:) Kadınların en büyük düşmanı da yine kadınlar.Paylaşmayı bilmiyoruz.Başarıyı,duyguları..Ben severek takip ediyorum sizi.Sevgiler..

duygu dedi ki...

sevgili anka teşekkür ederim. sende benim takibimdesin.
sevgiler.

Primarima dedi ki...

Aslında blog yazmakda kararsızdım ,meğer bunca zamandır yazmamakla hata ediyormuşum.Ne mutluki seninle ve senin gibi bir dolu insanla tanışdım:)

Moonish (moonsun) dedi ki...

Ne guzel anlatmissin bu iki kelime arasindaki farki sevgili Duygu, Hayatimiz ne kadar da aslinda ve megerlerle dolu...

Kocaman sevgilerimi gonderiyorum sana :))

Selma dedi ki...

Bir önceki yazını okumamıştım. Bu yazınla bağlantılı olduğunu anlayınca okudum. Çok güzel bir şakilde duygularını paylaşmışsın. Birçoğumuz zaten aynı şeyleri yapıyoruz. Rahatsızlık hisseden okumasın. Lütfen bu şahıslar performansınıda düşürmesin. Kızımı büyütürken blog arkadaşlarımın deneyimlerinden faydalanıyorum. Kimse bunu engellemesin. Gözünde at gözlüğü olanlara inat paylaşımlara devam. Pardon o tarz insanları önemsemiyoruz ve onlara inat değil bizim gibi anneler için devam. Çünkü kendilerini çok önemsemesinler.

duygu dedi ki...

-sevgili primarima,
blog yazmak çok zevkli değilmi? hem kendine ayırdığın koca bir dünya bu hemde paylaşımlarla güzelleşen renkli bir dünya.
en güzeli de tanışılanlar...
bence de ne mutlu!
sevgiler

-sevgili moonsun,
teşekkür ederim canım. benden de en az seninki kadar kocaman sevgiler.

- selmacım,
evet bencede durmak yok, yola devam :)
önemsedim aslında gelen yorumu. demekki bazen düşündüklerimle yazdıklarım bazen birbirini tamamlayamıyormuş dedim. ama not aldım bunu bir yere... üzülmedim sadece üzerinde durdum düşündüm.
sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

Blogunda kendini mükemmel anne çocuğunu mükemmel çocuk gibi gösterenler gerçekten çok Duygu.Benim de bunlara ne denli karşı olduğumu bloğumdan bilirsin.Lakin,senin kesinlikle öyle olmadığını,sadece güzel şeyleri değil,kızınla yaşadığın zorlukları,sıkıntıları,ya da kendini eksik yetersiz hissettiğin anları da bizlerle samimiyetle paylaştığını düşünüyorum. o yüzden de takip ettiğim çok az blogtan birisin.
Sevgiler..

Cocukla Cocuk dedi ki...

Duygu'cum, bence yazdıkların gayet iyi anlaşılıyordu, üzme her yorum için kendini

duygu dedi ki...

-sevgili şahane,
çok incesin teşekkür ederim. şeffaf olmaya çalışıyorum elimden geldiğince...
sevgiler canım.

-sevgili çocuklaçocuk,
üzülmüştüm ama geçti gitti bile :)

Anne ve Bebisi dedi ki...

eee ne demis Nasreddin hoca?
Elin agzi torba degil ki buzesin :D
En iyisi mi herkes kendi bildigini okusun :)

duygu dedi ki...

anne ve bebişi,
ben kendi bildiğimi hem okuyor hemde yazıyorum... demekki sen de okuyorsun :)
sevgiler.