21 Ocak 2009 Çarşamba

çocukla çocuk olmak...

"mandalları getirin bana, birde bir kap ve tel çırpıcı, kek yapıcaz" diye seslendi mutfağa kızımın arkadaşı...
getirdik tabi el mahkum. mandallardan tren, araba ve hatta kuyu yaptılar. sonra hepsini bozup plastik kabın içine katarak tel çırpıcıyla çırpıp kek yaptılar.
sıkılınca yanımızdan ayırmadığımız boya kalemleri ve boyama kitabını çıkarıp bir güzel boyama yaptılar. kenarlardan taşıra taşıra, binbir renk cümbüşü içinde.
ve bu oyunda sıkınca elele tutuşup kutu kutu pense oynadılar ikisinde de pür neşe...

ben onların bu haline her tanık oluşumda şaşkınlık yaşıyorum.
biri 78 yaşında, diğeri 2... ve çok iyi anlaşıyorlar.

arkadaşımız , ninemiz... eşimin ananesi... bizim gibi Derin'de ona nine diyor. hatta evini her ziyarete gidişimizde onun kucağında yemek yiyip sadece onunla oyun oynuyor.
çocuk gerçekten hayatın sihiri. insanın ruh halini bambaşka birine çeviren bir iksir. ninemiz tatlı sert eleştirilerini kimseden esirgemezken, Derin söz konusu olunca her davranış kabul, her sözü makbul oluyor. kanatsız melek adeta onunlayken...

bugün yine onunlaydık... doya doya oynadılar. hatta küçük bir taburenin üzerindeki deliklere boya kalemlerini dikip, uyduruktan pasta yapıp, 85 kez mumu üflediler ve bize de pastadan ikram edip, afiyetle yedirdiler...

çocuk çok acayip bişey çoooookkkkk....

5 yorum:

Turkuaz Deniz dedi ki...

canim nine...

Moonish (moonsun) dedi ki...

Inanilmaz bir sey su hayat denen sey :)) Yas siniri tanimiyor kalpler dost olabilmek icin :))

duygu dedi ki...

turkuaz deniz... bencede canım nine... azıcık dinlendim sayesinde.

moonsuncum...
kesinlikle mucize işte. tüm kalpleri yumuşatıyor çocuk...

Primarima dedi ki...

ne tatlı :)Bir kitap okumusdum çocukların etrafındaa anneanneler babaanneler nineneler dedeler olursa daha çok evcimen ve daha çok sevgi dolu olurlarmıs.Öyle bi şeyler yazıyordu.Ne sanslısınız böyle bi nineniz olduğu için :)

duygu dedi ki...

primarimacım. derin kesinlikle çok şanslı bi çocuk. çünkü hem ananenin hem babanenin şimdilik ilk ve tek torunu. ve bunun şımarıklığını doyasıya yaşıyor.
sarıldım sıkı sıkı...