12 Ocak 2009 Pazartesi

bir bana, bir kızıma...

herşeye sahip olmak... yada sahip olduklarımızı başkalaştırarak, ihtiyaç duyduklarımıza kavuşmak... sihirli değnek gerekmiyor bunun için... biraz hayalgücü ve biraz da kabiliyet... ikisi de yok mu, o zaman krizi bahane etmeyin ve para kazanmaya bakın :)
ben zor olanı seçiyorum. para kazanmaya zamanım yok evde büyütülüp serpiştirilecek bir fasülye var... o yüzden var olmayan becerimi varmış gibi hayal edip yapmaya uğraşıyorum. itiraf etmeliyim ki hobi sitelerinden çokça yardım aldım. çünkü benim gibi yetenek mahrumu insanlar önce ne ile ne yapılabilir (temel anlamda) onu bilmeliler. yoksa elinizde silikon tabancası evin içinde ordan oraya koşturur ve günün sonunda hiçbir halt becerememiş olarak yerinize oturabilirsiniz. hee araştırma yapmak da yetmez. bi zahmet araştırdığınız kadar beğendiklerinizi hayata geçirebilmek için biraz zamanda ayırın ki benim gibi yapılmayı bekleyen 1584 proje ile hem bilgisayarınız hemde kafanız şişmesin...

bu kadar söz altta fotoğraflarınızı gördüğünüz evimin yeni cicisi ve kızımın yeni arkadaşları içindi... aaa bu arada 1584 mü demiştim... 3 tanesini yapıp koydum ya buraya. düş bakalım onları hesaptan... emeğe saygı lütfen...
bu tahta kaşıklığı çok uzun zaman önce bir sitede görmüştüm ancak linki kaydetmemişim. biraz daha farklıydı çiçekleri falan, ben ancak bu kadarını örebildim. ve gururla sergiliyorum. (yapılışı: önce istediğiniz boyutta ve renklerde 2 adet çiçek örüyorsunuz. sonra çiçeklerin sapları için istediğiniz kalınlık ve uzunlukta 2 şerit örüyorsunuz. şeritleri 2'ye katlayıp kaşıklarınızı yerleştirecek kadar boşluk bırakarak silikonla zemine yapıştırıyorsunuz. bu arada örgüler tığ ile yapıldı) işte bu kadar. bu kaşıkları tek ve afilli bir hareketle yerinden çıkarıp, yemeğinizde kullanın ama önce 1-2 kez şaklatıp kaşık oyunuyla havaya girin. yemeklerinizin lezeeti artacaktır. :)

bu aaaatapot (derinin ifadesiyle) tamamen el dikişi ile yapıldı. benim bir dikiş makinem bile yok biliyormusun amca... böyle parmaklarım delindi dikerken amca, çok acı çektim amca... :)(dikiş makinem olmadığı gibi bir şablonum da yok. ama söz bu işi ilerletirsem yapılışı için şablon hazırlamayı da akıl edicem)
ve tıııtıl... bu da tamamen el dikişi ile yapıldı. derinin küçük gelen bluzları büyükten küçüğe topları, saç tokları da renkli yüzünü oluşturdu. üzerindeki rakamlarda öğretici olması açısından düşünüldü... çünkü oyuncaklar eğlendirirken eğitici de olmalı... (günün mesajı da bu olsun) :)
ben yeteneğimi ortaya kodum. beğenen alır uygular, beğenmeyen bırakır kaçar :)
bu yorgun anne artık kaçar...
sevgilerimle...


6 yorum:

Primarima dedi ki...

o yorgun anneyi tebrik ederim ahtapotu alıyorum kaçıyorum bende ne tatlı olmuş ellerin çok acımış ama çok şeker bi şey çıkmış ortaya valla:)

Adsız dedi ki...

yalnız değilsiniz..sitemize bekleriz:)

funda dedi ki...

duygu ben de heves ettim geçenlerde dikiş olayına, ki dikmem gereken kuklalar ve bazı zımbırtılar vardı okul için. şu küçük dikiş makinelerinden aldım 1 günde gönderiyolar ve fiyatı da çok uygun, düz dikişi tıngır mıngır dikiyo aslında,

http://www.hepsiburada.com/artes-mini-dikis-makinasi/productDetails.aspx?categoryid=17693
&productid=evartesminidikis

bu arada yaptıkların nefis olmuş eline sağlık..

duygu dedi ki...

primarima...
çok teşekkür ederim. kızımda bayıldı bu oyuncaklara... rakamları öğrendi bile :)

duygu dedi ki...

şahane...
yalnız olmadığıma sevindim :)
teşekkürler.

duygu dedi ki...

funda...
evet bahsettğin makineyi incelemiştim. aslında iyi görünüyor. acemiler için tam. bunu düşünücem. teşekkürler...
yaptıklarımı beğenmene sevindim. sevgilerimle...