16 Ocak 2009 Cuma

anne-kız elele, haydi şimdi ütüye...

derin'in en sevdiği aktivitelerin başında geliyor ütü. benim içinse işkence idi derin büyüyene kadar... malum pek seven yoktur ütü yapmayı. ancak evde bir bücür olunca tam keyfe dönüşür oldu. yalnız bir sorunumuz var ki derin oyuncak ütüsüyle ütü yapmak istemiyor. "o oynncaakkk, pıs pıs yapmıyoooo" diye diye elimdekini istiyor ama korkarak... sıcak olduğunu biliyor ama dokunmaktan da vazgeçmek istemiyor. işte bu anlar için elimizde bulunan bozuk ütü dolaptan çıkıyor. ve binbir telkin eşliğinde "annecim, bunun kuyruğunu aşağıda bırakıcaz, sonra elimiz yanar dimi" diyerek. kuyruk dediğimiz ütünün kablosu. ve nasıl bir özen görmelisiniz. o kuyruk mutlaka kontrol ediliyor aman aşağıda sallansın diye... bir yandan mendil katlanıyor, bluz seriliyor masaya... diyaloglar da tam öldüren cinsten.
anne- derincim biraz izin verirmisin bu gömlek birazcık büyük önce ben ütüliyim, sonra son mendilini ütülersin.
derin- şimdi ben... sıra bende...
anne- bebeğim pardon eteğim senin mendilinin üstüne gelmiş.
derin- bebiğiiim paaadon, mindilim aliiyoommm.
anne- annecim benim karnım acıktı, köftemi yemeye gidiyorum ben (merakla beklenir tepkisi...)
derin- pamammmm ben ütü yapcam. sen köööteni ye pamam, bitir hepşini...
anne- (hayalkırıklığıyla mutfağa gidip gelinir) hımmm köööte harikaymış. yedim karnım doydu şimdi bütün ütüleri bitiricem...
derin- ben bitiricemmmmm yaşasıninişkoooo (yemekten bahsetmek yok. ütüye devam sevinç nidalarıyla)
....
....
derin yorulur. yatağa uzanır... anne ütüye devam eder. odada buharlı ütünün pofpoffff ları duyulmaktadır. derin kendi işiyle meşgulken farketmediği bu detayı boşta kalınca gözden kaçırmaz ve bombayı patlatır...
derin- anne ütü piyates yapıyoooo....
anne- annecim ütü pilates yapamaz ama...
derin- yapıyooo bak püf püf püf diyoooo....

benim pilates yaptığımda nefesimi verirken çıkardığım püfff sesi, ütüyü de kıskandırmış demekki... ve bu ayrıntı derinin gözünden kaçmamışşş.

ben şimdi kızımı uyuttum ve pilates yapan ütüye asıl amacını hatırlatmak için sepette bekleyen çarşafların başına gidiyorum.

püf püf püf....

8 yorum:

Primarima dedi ki...

Gözlerinden hiç bi şeyde kaçmaz.Plates biliyor hanımefendi.
Aynı şeyleri yaşıyoruz inanki, aklıma hiç bozuk ütü gelmemişdi ,bak bende vereyim kızıma evdeki bozuk ütüyü, aslında oyuncak ile yapıyor ama, sahicisinde de aklı kalıyor işte:)Yalnız bişeye özendim yorulup yatağa uzanan Derine...nolur birazcık bu cümleyi bende kursam yoruldu ve uzandı desem yaa:)

duygu dedi ki...

primarima... ütüyü dene bence. kız çocuklar hep böyle heralde yaa çocukken tüm ev işlerine meraklı oluyorlar. büyüyünce ise... ama elimde bulaşık yıkarken, pilav karıştırırken çekilmiş görüntüleri var ilerde izletip sen bebekken böyleydin hadi bakalım dooğru mutfağa diyicem :)
bide bu yatağa uzanma meselesi ise sabah 6:30'da uyanmıştı bende normal uyku saatine kadar uyutmadım. e tabi çocuk yoruldu. dene bak. erken kalkınca yine normal saatinde uyut. süper oluyor :)

Karen Hanim dedi ki...

Çocuklar çok hoş!! Unuttum nekadar komik olabilirler. Başka kim düşünürdü pilates yapan ütü?

Adsız dedi ki...

Kızım da yeni başladı iş görmeye.Önce sadece iş bozandı:)Bulaşık makinasından bir şeyler kaçırıp kemiriyordu.Geçen farkettim,tabağı alıp bana "al!" dedi.Sevindim.Artık her işte ona da görev veriyorum.Sehpa silme,çamaşır makinesini sepete boşaltma gibi..:)ŞAHANE

funda dedi ki...

bide ütü yaparken hep babayı gördüğü için , emre büyük ihtimal ütüyü erkeklerin işi olduğunu düşünüyor, ben de hiç çaktırmıyorum, öyle düşünmeye devam etsin , karısı sevinsin :) dur ben de oyuncak bi ütü alıyım ona..
pilates olayına hala gülüyorum, püf püf ha :)) allam allam..

Moonish (moonsun) dedi ki...

Bu cocuklar harika :)) Neler de biliyorlar :)) Ben de utu severlerdenim bu arada :)) Kocaman sevgiler :))

duygu dedi ki...

sevgili karen hanım,
çocuklar herşeyi basite indirgeyerek algılıyorlar. onlara hayran olmamak elde değil.
sevgilerimle...
sevgili kral çıplak,
bu çok değişik bir blog adresi bayıldım! aslında çocuklara ev işleriyle ilgili bişiler yaptırınca mutlu oluyorlar. bişiler yapabildiklerini görmek onları çok mutlu ediyor. sizde devam edin.
sevgilerimle...

duygu dedi ki...

sevgili funda...
sen şanslı azınlıktansın. ütü yapan bir erkek fikri kulağa çok hoş geliyor. ama eşimi düşünemiyorum yaa.. bizimki biraz tembelimsi sanki. ama oğlunun eşi çok şanlı olacak kesinlikle.. bizim kızla tanıştırsak mı? kızımı rahat ettireyim geleceğinde :)sevgiler...
sevgili moonsun...
ütü seviyorsan seni kocaman tebrik ediyorum. ben derin'le yaparken sadece mutlu oluyorum diğer 1001 çeşit aktivite gibi.
öptüm kocaman.