15 Aralık 2010 Çarşamba

çünkü kahve, bir kültürdür...

hani derler ya, "bir film izledim, bir kitap okudum... hayatım değişti... " diye.
benim hiç böyle bir cümlem olmamıştı şimdiye kadar, açıkçası bana çok arabesk gelirdi...
ama ben, ettiği lafları yeme kapasitesi oldukça yüksek biri olarak, bu lafımı da afiyetle ve hatta enfessss Starbucks kahvesi eşliğinde yedim...
Billur'un düzenlediği Starbucks kahve seminerinde, hemde nasıl güzel yedim ve nasılda güzel içtim o ettiğim lafları biiiiirrrrr bir... itiraf etmeliyim ki hiç bu kadar eğleneceğimi düşünmemiştim... neden bahsediyorum? Starbucks kahve seminerine katılıp, güle eğlene, yiye içe geçirdiğim vakitten sonra, her molanın adı, her dedikodunun mekanı, her kutlamanın adresi Starbucks olacak da ondan... bir kahve içtim hayatım değişti :):):) (hoppp bukelamun Duygu)
çünkü onlar, işin mutfak kısmından, sunumuna ve hatta eğitimine kadar bu işi layıkıyla ve öyle eğlenerek yapıyorlar ki, coşkularına katılmamak mümkün değil...
çünkü onlar, kahveyi bir kültür olarak yaşayıp, bir su gibi, ekmek gibi zorunlu ihtiyaç olarak görüp, en iyi hizmet kalitesiyle sunuyorlar tüm misafirlerine... (evet misafir, çünkü strabucks gelen hiçbir müşteriye, müşteri değil, misafir gözüyle bakıyor)
bu arada, hiç denk geldi mi sizede, kahvenizi yudumlarken, birden o kahvelerimizi hazırlayan ekipten (bizim tezgah arkası dediğimiz bölüm) bir alkış sesi gelir... herkes coşar durduk yere... ne olduğunu anlamazsın, sonra herkes döner işine bakar... işte o alkış anlarında, ya biri birşey kırmıştır ve ekip, o kişi kendini suçlu hissetmesin diye alkışlar onu, kendilerince kutlarlar "amaaaannn cana geliceğine mala gelsin" der gibi, yada güzel bir haber almıştır ekipten biri ve diğerleri de onun o anda sevincini paylaşmıştır... alkışlar bundan kopar ve sonra herkes sessizce dağılır...
işte bu sıcaklık... güzel şey bence.
sözün özü... Starbucks abicim... adamlar harbi sıkı kahve yapıyorlar yaaahuuuu!!!
birde eğitim veren o dinamik arkadaş ve sunumda kendisine eşlik eden bollll esprili sevimli arkadaş, en önemlisi bu etkinliği düzenleyen Billuurrrrrr.... biz çok eğlendik... bir daha isteriz :)

8 yorum:

Zeynep'in Evi dedi ki...

şu fotoğrafını gördükten sonra gözümün önüne seni ilk tanıdığım halin geldi..nasıl güzeldin kocaman bir yıl önce..hala öylesin..

Yazgüneşi dedi ki...

afiyet bal olsun kuzuuum...

hastayım ben bilooo musun
uf oldum...
üf de gelsin iyi etsin beni nefesin...

öpmedim
bulaşmasın diye..

öel sevdim uzaktan uzaktan.. :)

ayci dedi ki...

işte bu sıcaklık... güzel şey bence.
bu sözü sevdim duygu.

bir daha ki sefere lütfen ben oldugum zaman olsun :)

birde adet yerini bulsun diye tekrar ediyorum: KIZINLA TANIŞMAK İSTİYORUM :D

artık bu bloga ne zaman gelsem bunu yazcakmısım gibi geliyor...ki kaldı ki yazıyorumda :D

ah ne bileyim...buraya bir kac cikolata parcası bırakıyorum - yiyebilirsin :)

Primarima dedi ki...

Zaten sevdiğim bir mekanı şimdi daha bir başka sevdim sanki.
Öyle güzel anlatmışsın ki Duygu.Ben ne zaman Starbuck'a gitsem kadife koltuklara gömülsem keyif huzur kafa dinleme düşünme hepsi yanıma geliyorlar yahu.
Kahveye çok düşkün değilim bak.Hatta çay manyagıyım.Starbucks gibi bir yerde bile çay içebiliyorum.Ama şartmı kahve sevmek o mekanı ve kokusunu çok seviyorum...alkış olayına denk gelmemiştim.Ne hoş birşeymiş:D

Stil Direktoru dedi ki...

Hey gidi hey özlemişim seni canım ya ne güzel ifade etmişsin

Unknown dedi ki...

evet Duygu duygularını harika anlatmışsın :) afiyet bal şeker olmuş ...ne güzel bir etkinlik ah ah diyorum ne diyeyim :))

sağlık dedi ki...

positif yaklaşım

ceydabural dedi ki...

ben diyorum ki necip beyden her starbucks şubesine lazım :)